|          

Colors: Purple Color

L'Ajuntament de Caldes de Malavella ha fet realitat el projecte de reconversió energètica de l'enllumenat de les pistes de tenis municipals i al polivalent. El canvi del sistema d'il·luminació per un de més sostenible suposarà un estalvi en la despesa energètica i permetrà la millora del control de la intensitat i de les zones il·luminades.

Es tracta d'una de les mesures d'estalvi i eficiència energètica que l'Ajuntament ha posat en marxa amb la finalitat d'accelerar la transició verda i establir accions encaminades a un nou model de gestió energètica per ser més eficients i sostenibles els equipaments esportius.

En paraules del regidor d'esport, Àlex Toldrà, "aquesta actuació ens ha suposat una millora substancial de la il·luminació alhora que es redueixen el consum i costos energètics i que era una demanda dels clubs esportius locals".

Pel que fa a la piscina municipal, es preveu enderrocar aviat els vestuaris, molt obsolets, per tal d'ampliar l'accessibilitat a l'equipament, augmentar els metres quadrats de platja i poder condicionar millor la piscina perquè es converteixi en un refugi climàtic per la temporada estival de l'any 2024.

Des de l'Ajuntament de Caldes de Malavella es treballa conjuntament amb les entitats i els usuaris dels equipaments esportius per tal de millorar unes instal·lacions molt emprades a Caldes. L'esport és un valor de cohesió al poble que des de l'ajuntament es vol potenciar.

El Circuit Gironí de Cros 2023, 32è Gran Premi Consell Comarcal de la Selva i 19è Trofeu Diputació de Girona, engegarà motors aquest diumenge, 8 d'octubre, a Olot. Serà una de les cinc proves de què constarà l'edició d'enguany, que s'ha presentat aquest matí a la Diputació de Girona.

La principal particularitat respecte l'any passat és la compressió del calendari: hi haurà tres proves menys i la competició acabarà el 3 de desembre quan, en altres edicions, s'allargava fins al febrer. La proliferació de proves arreu del territori -de cros i d'altres modalitats atlètiques- havia dispersant molt els atletes, fet que acabava afectant negativament la participació en totes les curses. Sobretot, la temporada passada.

La presidenta de la Federació Catalana d'Atletisme, Mercè Rossich, ha explicat que es vol limitar la celebració de curses: «Hem replantejat el calendari amb la idea de poder gaudir igualment del cros, però amb menys proves. Aglutinarem totes les competicions de l'especialitat de setembre a desembre, permetent com a màxim dues curses cada cap de setmana. Creiem que és una mesura que beneficiarà el cros; no podem permetre que mori».

«El propòsit de qualsevol canvi és millorar. Potser ara fem un pas enrere en quantitat de proves, però estem convençuts que serviran per fer-ne, després, dos endavant. L'essència serà la mateixa de sempre: prioritzar la itinerància territorial arreu de la demarcació de Girona perquè tothom pugui gaudir del cros», ha destacat el diputat d'Esports, Jordi Masquef.

Per la seva part, el president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals, ha destacat: «Si el circuit ha arribat fins aquí és perquè tots hem remat junts cap a la mateixa direcció: institucions, consells esportius i clubs. I no sempre és així. Hem de continuar en la mateixa línia perquè es tracta d'una competició que fa promoció del nostre territori», ha destacat Pujals.

«Es tracta d'una competició referent no només a la demarcació, sinó també fora d'ella i que enganxa a petits i grans», ha destacat la cap de la Representació Territorial de l'Esport de la Generalitat de Girona, Anna Julià.

Finalment, l'atleta Esther Guerrero, que l'any que ve disputarà a París els seus tercers Jocs Olímpics, ha recordat que «el cros és una modalitat que serveix per promocionar l'atletisme. Tothom, visqui en el municipi on visqui i tingui o no pista d'atletisme, pot provar-lo i introduir-se en aquesta modalitat. És una manera de començar, gaudint a més de córrer camp a través».

El municipi d'Anglès reprèn el programa de Parcs Urbans de Salut i Xarxes d'Itineraris Saludables de Dipsalut, sorgit el 2010. L'objectiu principal és millorar la salut i el benestar de les persones grans. Per aconseguir-ho, Dipsalut treballa conjuntament, en xarxa, amb els ajuntaments per poder portar-ho a terme.

Cada any, els ajuntaments poden sol·licitar el servei de dinamitzacions a Dipsalut. L'Organisme organitza sessions d'exercici en grup als municipis que participen en el programa, així com altres activitats fruit de la mobilització comunitària que es duu a terme a cada territori. 

Totes les activitats s'orienten a la millora de la condició física i de l'estat de salut general, incloent-hi el benestar psicològic, emocional i social. Alhora es facilitaran espais per a l'entrenament de les habilitats per a la vida dels participants, per la posada en valor i cura de l'entorn, la sostenibilitat, així com la implicació dels participants en la conservació dels espais naturals i en la generació de territoris sans i sostenibles.

El programa actualment es desenvolupa a 134 municipis de la demarcació de Girona. Pel que fa a la comarca de la Selva, s'està portant a terme a 20 municipis abastant des d'Amer fins a Blanes. Al municipi d'Anglès, es porta a terme cada dilluns a dos quarts de quatre per a tots aquells veïns i veïnes que vulguin practicar activitat física.

La Sala de Plens de l'Ajuntament de Blanes es va vestir de gala per allotjar un acte senzill i emotiu, es tractava de reconèixer els èxits assolits per esportistes que han destacat en competicions internacionals a nivell mundial i europeu, que han dut el nom de Blanes a llocs molt llunyans.

L'acte el van encapçalar l'alcalde de Blanes, Jordi Hernández, i la regidora d'Esports, Mònica Rabassa. Els acompanyaven d'altres regidors i regidores del consistori blanenc, així com amics i familiars dels i les homenatjades. La cap del Departament d'Esports de l'Ajuntament de Blanes, Gisela Bayé, oficiant com a mestressa de cerimònies, es va encarregar de presentar a la concurrència els i les atletes homenatjades.

La primera esportista a qui es va entregar el guardó ahir va ser Dúnia Martínez, qui va conquerir la medalla d'or als Jocs Mundials de Policies i Bombers celebrats al Canadà des de finals de juliol fins a principis d'agost. L'any passat ja va guanyar la medalla de plata en aquests mateixos jocs disputats en aquella ocasió a Rotterdam.

Actualment, a Santa Coloma de Farners, s'apleguen un total de 13 entitats esportives, les quals tenen una gran activitat. L'esport colomenc sempre ha destacat en el mapa de l'esport a les comarques gironines. Enguany, els clubs esportius es preparen per afrontar els canvis i assumir nous reptes. Des de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners, també assumeixen un nou paper, i ens detallen de quina forma recolzen l'esport colomenc.

Alhora, des de la regidoria d'esports, continuen treballant per adequar tots els espais esportius perquè les entitats tinguin totes les facilitats, i només puguin centrar-se en la temporada. De mica en mica, aniran desenvolupant nous reptes per continuar mantenint la unió esportiva tan característica dels esportistes de Santa Coloma de Farners.

Aquest cap de setmana es durà a terme el Costa Brava Diving Fest, és un esdeveniment que consisteix en fer un seguit d’activitats dedicades al busseig sostenible que té com a objectiu la integració dels ODS en la pràctica de les activitats subaquàtiques, especialment pel que fa a aplicar criteris de conservació mediambiental, fomentar la participació i el coneixement de la ciutadania en diferents iniciatives de recerca i facilitar la descoberta del món submarí a col·lectius amb necessitats especials. Se celebrarà durant els dies 1, 2 i 3 de setembre en varis municipis de la Costa Brava. 

Aquest esdeveniment a dins de la comarca de la Selva es durà a terme als municipis de Tossa de Mar i Blanes. Pot participar tothom qui estigui interessat en el món marí, tant la població local com turistes que vulguin actuar en favor de la conservació.