El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat ha seleccionat la candidatura de Blanes, Lloret, Tossa, Arenys de Mar, Calella, Malgrat, el Masnou, Mataró, Montgat, Pineda i Sant Pol per a constituir-se com a Grup d'Acció Local Pesquer (GALP), entitat necessària per vehicular aquests ajuts europeus. S'ha doblat el pressupost actual d'aquests ajuts amb l'objectiu d'implementar els projectes dels Grups d'Acció Local Pesquers a la totalitat del litoral pesquer català.
El pressupost destinat al desenvolupament local participatiu els pròxims 6 anys és de 15,6 milions d'euros, el doble del pressupost actual. L'objectiu d'aquest increment és poder implementar els projectes proposats pels territoris pesquers a la totalitat del litoral pesquer català, per la qual cosa s'ha reservat el 21% del Fons Europeu Marítim de la pesca i l'Aqüicultura a aquesta línia d'ajuts.
Actualment, s'identifiquen 6.617 llocs de treball dels sectors de l'Economia Blava a la zona. Estan adherides al GALP les Confraries de Pescadors de la zona, amb una flota pesquera de 122 embarcacions que generen unes captures de 3.357 tones anuals i una recaptació en primera venda de 15 milions d'euros. A banda de la candidatura de la Costa Brava Sud i Maresme, que enguany s'ha constituït per primer cop, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha seleccionat 4 candidatures més de Grups d'Acció Local Pesquers (GALP) que abasten la totalitat dels municipis pesquers de Catalunya.