|          

Colors: Purple Color

A principis de setmana va tenir lloc el lliurament de diplomes del segell Infoparticipa, un segell atorgat per la Universitat Autònoma de Barcelona i que reconeix la qualitat i transparència de la comunicació pública d'ajuntaments, consells comarcals i diputacions. El municipi d'Anglès, va estar entre les poblacions de la comarca de la selva que van rebre un segell amb alts percentatges.

D'altra banda, també es van atorgar els segells als municipis d'Hostalric amb un percentatge del 98% de transparència, Riudellots de la Selva i Susqueda amb un 92% i La Celler de Ter amb un 88%.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat la incorporació aquest mes de març de 8 nous efectius de Mossos d'Esquadra a la comissaria de Santa Coloma de Farners, que serviran per reforçar la presència policial a la Selva Interior. En el marc d'una reunió amb l'alcalde de Riells i Viabrea, el conseller ha destacat que aquest augment permetrà tenir la dotació més gran de la darrera dècada a la zona. En conclusió, amb aquest augment de dotacions es podran reforçar el patrullatge i la proximitat als municipis de la Selva Interior.

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat ha seleccionat la candidatura de Blanes, Lloret, Tossa, Arenys de Mar, Calella, Malgrat, el Masnou, Mataró, Montgat, Pineda i Sant Pol per a constituir-se com a Grup d'Acció Local Pesquer (GALP), entitat necessària per vehicular aquests ajuts europeus. S'ha doblat el pressupost actual d'aquests ajuts amb l'objectiu d'implementar els projectes dels Grups d'Acció Local Pesquers a la totalitat del litoral pesquer català.

El pressupost destinat al desenvolupament local participatiu els pròxims 6 anys és de 15,6 milions d'euros, el doble del pressupost actual. L'objectiu d'aquest increment és poder implementar els projectes proposats pels territoris pesquers a la totalitat del litoral pesquer català, per la qual cosa s'ha reservat el 21% del Fons Europeu Marítim de la pesca i l'Aqüicultura a aquesta línia d'ajuts.

Actualment, s'identifiquen 6.617 llocs de treball dels sectors de l'Economia Blava a la zona. Estan adherides al GALP les Confraries de Pescadors de la zona, amb una flota pesquera de 122 embarcacions que generen unes captures de 3.357 tones anuals i una recaptació en primera venda de 15 milions d'euros. A banda de la candidatura de la Costa Brava Sud i Maresme, que enguany s'ha constituït per primer cop, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha seleccionat 4 candidatures més de Grups d'Acció Local Pesquers (GALP) que abasten la totalitat dels municipis pesquers de Catalunya.

La Plataforma No a la Mat Selva ha anunciat que en els pròxims mesos estrenaran un documental dels 25 anys d'oposició a la MAT Selva. Es tracta d'una peça audiovisual creada per dos joves cineastes de la comarca i que formen part de la plataforma.

D'altra banda, també s'està preparant una exposició gràfica retrospectiva anomenada "Voler fins a poder". L'exposició comptarà amb fotografies i elements d'aquests anys amb imatges dels moments i dels protagonistes principals, especialment de les persones que voluntàriament i anònimament han estat les veritables protagonistes de la mobilització. La mostra es podrà veure del 4 al 20 de novembre a la casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners i emmarcada en el conjunt d'actes estarà com a un dels reclams de la 42a Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners.

Fa una setmana l'actual alcalde de Lloret de Mar, Jauame Dulsat va anunciar que renunciava a l'alcaldia. Ahir al vespre, finalment, Dulsat va fer la reununcia formalment del càrrec. L'acte de renúncia es va realitzar en un Ple extraordinari a la Sala de Plens que es va omplir de ciutadans i ciutadanes de Lloret. Jaume Dulsat ha remarcat que la seva renúncia es deu a "motius estrictament laborals" donat que la nova feina, a la qual s'incorporava ahir, no li permetia la dedicació que ell considera que necessita l'alcaldia de Lloret. L'exalcalde de Lloret va agrair el bon to que han tingut els plens durant aquests anys i ha explicat que ha treballat perquè l'equip de govern actués com "unitats d'acció" malgrat els diferents grups polítics. A partir d'avui, el primer tinent d'alcalde, Albert Robert, assumeix el càrrec d'alcalde de funcions fins que se celebri la sessió extraordinària del nou alcalde.

La portaveu del Grup parlamentari de Junts per Catalunya, Mònica Sales, i la diputada Maria Antònia Batlle van presentar a Lloret de Mar les 29 esmenes de Junts als pressupostos del Govern referents a la comarca de la Selva. D'altra banda, també va ser present el president comarcal del partit i alcalde de Vidreres, Jordi Camps