top of page
Buscar

Èxit de públic a la primera Fira Gastronòmica d'Els Pins de Blanes

  • televisiolaselva
  • 4 nov
  • 2 Min. de lectura
ree

Blanes ha viscut aquest cap de setmana una nova experiència gastronòmica amb la celebració de la I Fira Gastronòmica d’Els Pins, que va tenir lloc dissabte a la plaça de la Mare de Déu del Vilar, coincidint amb la festivitat de Tots Sants. L’esdeveniment va registrar una bona afluència de públic al llarg de tota la jornada, confirmant l’interès per aquesta nova iniciativa de dinamització local.


La fira ha estat organitzada conjuntament pel Departament de Promoció de la Ciutat i l’Associació Gastronòmica Plaça Nostra Senyora del Vilar, amb l’objectiu de posar en valor el comerç i la restauració del barri, fomentar la participació dels establiments locals i impulsar l’activitat econòmica i social d’aquesta zona de Blanes.


A més, la cita ha servit per promoure la gastronomia de proximitat, reforçar la identitat comercial d’Els Pins i crear un espai de trobada entre veïns, visitants i professionals del sector. Entre els assistents a la fira hi havia l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, i el primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, Joan Felip, que van visitar les parades i van conversar amb els participants per valorar aquesta primera edició, que es preveu donar continuïtat en els pròxims anys.


La mostra gastronòmica i els tastos van ser el nucli central de la jornada, però la programació també va incloure diverses activitats paral·leles per a tots els públics. Els Tallers Petit Xef van ser una de les propostes més concorregudes, amb la participació de nens i nenes d’entre 4 i 12 anys que van aprendre nocions bàsiques de cuina, elaborant receptes amb productes de proximitat. Els tallers també van servir per promoure hàbits alimentaris saludables i el consum responsable.


Per facilitar la participació de les famílies, l’organització va habilitar un servei de canguratge infantil gratuït, amb jocs tradicionals de fusta i activitats dinamitzades per monitors, perquè els més petits poguessin gaudir mentre els adults visitaven la fira.


Pel que fa als tastos, aquesta primera edició va comptar amb la participació de diversos establiments locals com Frankfurt La Plazza, Braseria La Chacra, Bar La Costa, Cal Mut, Cava Laviret i Licor Traguinyol. També hi van ser presents parades d’artesania i productes locals a càrrec d’Artesania Isabella, Nhownatura i Cadenetes Artesanes.


 
 
bottom of page