top of page
Buscar

Blanes conclou la 6a edició del projecte pioner 'Blanes Canta al Mar' amb una festa de cloenda

  • televisiolaselva
  • 5 jun
  • 2 Min. de lectura

La vila marinera de Blanes ha viscut aquest dijous una de les seves cites més significatives amb la celebració de la cloenda de la sisena edició del Taller Escolar d'Havaneres 'Blanes Canta al Mar'. Un projecte que, des de la seva posada en marxa, s’ha consolidat com una iniciativa pionera a Catalunya pel seu vessant musical i social, i que enguany ha comptat amb la participació de gairebé 300 alumnes de quart de primària de cinc escoles del municipi.


L’acte, que s’ha celebrat al Passeig de la Mestrança, ha reunit alumnes, mestres, voluntaris i autoritats locals en un acte carregat d’emoció i simbolisme. Els joves participants han interpretat en viu i en directe diverses havaneres, com 'La Caña Dulce', 'El Canó de Palamós' i 'La Gavina', entre d’altres, davant d’un públic emocionat que ha pogut gaudir de la música marinera que forma part del patrimoni cultural de la Costa Brava.


Aquest projecte, organitzat pel Taller d'Havaneres i el Casal Cívic i Comunitari Benet Ribas, en col·laboració amb el Departament d'Educació de l’Ajuntament, té com a objectiu ensenyar als infants no només a cantar aquestes cançons tradicionals sinó també a valorar la importància del mar per a Blanes i la seva història, així com a conèixer i respectar el patrimoni marítim i cultural de la regió.


Durant l’acte, l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, ha remarcat la importància de recuperar i mantenir viva la cultura marinera, destacant que aquest projecte contribueix a enfortir l’esperit de comunitat i identitat del municipi. Acompanyat del director de l’activitat, Ramon Soto, i del regidor Albert Sanz, l’alcalde ha posat en valor l’esforç dels joves i dels organitzadors per mantenir vives aquestes tradicions.


La festa de cloenda s’ha consolidat com un dels actes més esperats de l’any a Blanes, amb la participació de totes les escoles implicades i la interpretació conjunta de les havaneres acompanyada per músics en directe. La vetllada ha finalitzat amb una emotiva interpretació de 'El meu avi', que ha estat escollida pels alumnes per votació popular com a peça de cloenda, i amb el tradicional gest de voleiar mocadors de colors que representa cada centre educatiu.


Entre els participants han estat les escoles Pinya de Rosa, Carles Faust, Mossèn Joan Batlle, Quatre Vents i Sa Forcanera. Hi ha un sisè centre, l'Escola d'Educació Especial Ventijol, on també s'ha estat fent el taller durant el curs amb una versió adaptada, i enguany la cloenda la faran al seu centre educatiu d'aquí a dues setmanes.


 
 
bottom of page