top of page
Buscar

Malgrat de Mar s’adhereix al projecte de dinamització cultural i turística del Vescomtat de Cabrera

  • televisiolaselva
  • 27 may
  • 3 Min. de lectura

Malgrat de Mar ha donat aquest dimarts un pas més en la seva promoció cultural i turística en incorporar-se al projecte de dinamització del Vescomtat de Cabrera, una iniciativa que busca posar en valor el patrimoni material i immaterial d’aquest llegat històric i atraure nous públics als municipis participants.


L’acte d’adhesió, que ha tingut lloc al matí, ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal, Martí Pujals, i de l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Sònia Viñolas, així com del vicepresident 3r, Albert Sanz, i del tècnic del projecte, Àngel Vàzquez. Amb aquesta incorporació, ja són catorze els municipis que formen part de la iniciativa, i es preveu que en els pròxims mesos s’hi afegeixin set més, elevant el total a vint.


El president de l’ens selvatà, Martí Pujals, ha explicat que l’objectiu del projecte “ha estat posar en valor tot aquest patrimoni material i immaterial i desenvolupar una proposta conjunta per atraure nous públics als municipis que hi participen”. En aquest sentit, Pujals també ha destacat la importància de la participació de més municipis. I és que, tal com ha explicat el mateix Pujals, "el projecte continua creixent i guanyant força, i enforteix el seu compromís amb la preservació i difusió del patrimoni històric del nostre territori".


Per la seva banda, l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Sònia Viñolas ha assenyalat que "amb la signatura d'aquest conveni i l'entrada en aquest projecte, el que busca és valorar el patrimoni vinculat en aquesta franja històrica". En aquest sentit, Viñolas apunta que l’Ajuntament de Malgrat de Mar ha aprofitat l’aprovació del nou escut del municipi per tal d’aflorar la història del Vescomtat de Cabrera a Malgrat de Mar. El blasó ocupa un terç del nou escut, i aquest fet remarca la importància d’aquesta família durant el transcurs de la història de Malgrat de Mar. La intenció de l’alcaldessa és continuar donant suport a la iniciativa i buscar sinergies amb els altres municipis que formen part d’aquest projecte per tal que la història del Vescomtat de Cabrera continuï viva, a Malgrat de Mar i arreu.


La iniciativa busca posar en valor el patrimoni històric i cultural dels territoris vinculats al Vescomtat de Cabrera, que va tenir una gran influència en municipis com Malgrat de Mar i Palafolls. De fet, l’any passat, el consistori de Malgrat va incorporar als seus símbols els escuts de Palafolls i Cabrera, ressaltant la importància d’aquest patrimoni.


A més, Malgrat de Mar ha sumat un nou element patrimonial a la seva participació: la Torre del Castell, una torreta de guaita documentada ja el 1382, que formava part d’una fortificació medieval protegint el nucli de Vilanova de Palafolls. Amb aquesta inclusió, ja són 50 els elements patrimonials valorats dins del projecte, que des de 2017 ha treballat per posar en valor el llegat històric dels Cabrera a diverses comarques de Catalunya, com la Selva, el Maresme, el Vallès Oriental i Osona.


Actualment formen part del projecte els municipis d’Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, l'Esquirol, Fogars de la Selva, Hostalric, Lloret de Mar, Osor, Palafolls, Malgrat de Mar, Roda de Ter, Riells i Viabrea, Riudarenes, Sant Feliu de Buixalleu, i Sant Esteve i Santa Maria de Palautordera,  Sils i Vidreres.


Aquestes noves incorporacions permeten que el projecte Vescomtat de Cabrera passi aquest any de dotze a dinou municipis, i es consolidi com una de les iniciatives patrimonials més importants de Catalunya. Aquest ambiciós projecte abasta ara quatre comarques i treballa per la posada en valor del patrimoni arquitectònic vinculat a la família feudal dels Cabrera.


 
 
bottom of page