Un centenar de participants en el primer taller de ratafia en línia en català i japonès per al públic del Japó
- televisiolaselva
- 23 jun
- 1 Min. de lectura

Aquest cap de setmana s’ha celebrat per primera vegada un taller d’elaboració de ratafia dirigit específicament al públic japonès, amb una sessió en línia i bilingüe que ha reunit un centenar de participants de diverses regions del Japó. L’activitat, impulsada per la Confraria de la Ratafia amb el suport de la delegació del Govern de la Generalitat al Japó, el Casal Català Tokyo, el Centre Cultural Barcelona (Kyoto) i el Centre Català de Kansai (Osaka), forma part de l’Any Catalunya-Japó i busca fomentar el diàleg cultural a través de les plantes i els sabors.
La sessió, conduïda en directe des d’un jardí per les expertes ratafiaires Anna Selga i Megumi Tamagawa, va combinar català i japonès i va adaptar els continguts a les tradicions botàniques i gastronòmiques dels dos països. Durant el taller, es va recomanar l’ús de white liquor, un aiguardent neutre popular al Japó, i es van destacar espècies locals com el Wasabi i el Shiso, que van ser incorporades en la recepta de ratafia elaborada en directe.
Tamagawa va destacar la similitud en la sensibilitat cap a la natura entre japonesos i catalans, mentre que Selga va subratllar la importància d’aquesta activitat com a forma de compartir els paisatges i les tradicions de Catalunya amb el públic japonès. Aquesta iniciativa s’insereix en la programació de tallers que cada estiu a Santa Coloma de Farners atreuen prop de 400 participants, consolidant així l’interès per aquesta beguda arrelada a la cultura catalana.