top of page
Buscar

Blanes acull el primer concurs gastronòmic entre escoles d'hostaleria per promoure el peix de proximitat

  • televisiolaselva
  • 9 oct
  • 1 Min. de lectura
ree

Per primera vegada, la Confraria de Pescadors de Blanes ha estat l’escenari d’un concurs de gastronomia que ha enfrontat joves talents culinaris de l’Escola d'Hostaleria de Girona i de l’Institut Ramon Coll i Rodés de Lloret de Mar. L’objectiu principal de la competició ha estat posar en valor el peix de llotja de proximitat com a protagonista de les creacions culinàries.


La iniciativa, organitzada conjuntament per les escoles participants, la Confraria de Blanes i el GALP Costa Brava Sud-Maresme, ha reunit prop d’una quarantena d’alumnes que han donat suport als seus companys durant la jornada. Els participants han mostrat les seves millors propostes gastronòmiques utilitzant productes frescos del mar, destacant la qualitat i el valor dels aliments de quilòmetre zero.


Tant el GALP com la Confraria i els centres d’hostaleria han valorat molt positivament l’activitat, destacant la importància de conscienciar els futurs professionals de la cuina sobre l’origen dels productes i la feina que hi ha darrere del seu consum.


Els guanyadors del concurs, l’Institut Ramon Coll i Rodés de Lloret de Mar, van ser premiats amb un val de 500 euros per gastar en productes de proximitat, reforçant així el missatge de suport al sector pesquer local i a una alimentació més sostenible.


 
 
bottom of page