Prop de 200 persones participen a Blanes a la 32a Trobada Diocesana de Vida Creixent
- televisiolaselva
- 11 abr
- 2 Min. de lectura

Blanes va acollir dimecres una trobada molt especial, d'aquelles que no passen ni cada dia, ni cada setmana ni cada any. Es tractava de la XXXII Trobada Diocesana de 'Vida Creixent'. El moviment 'Vida Creixent' és un moviment laic de jubilats i gent gran per créixer en la fe, fomentar l'amistat i ser membres actius de l'Església i de la Societat.
El seu objectiu és portar i fomentar el missatge evangèlic als jubilats i gent gran perquè puguin posar al servei d'aquest missatge el seu cabal de fe, experiència i –el més important- temps. Cada any se celebren tres trobades al territori del Bisbat de Girona: dues són de formació i una d'elles és per aplegar el màxim nombre de persones del territori.
Justament aquesta darrera reunió és la que ha tingut lloc a Blanes, ja que se sol fer de manera rotativa en un indret diferent cada anualitat, encapçalada pel Bisbe de Girona. Així va ser també en l'esdeveniment acollit a Blanes, que va encapçalar el bisbe Octavi Vilà, nomenat en aquest càrrec l'any passat. Es calcula que a la trobada d'enguany hauran participat prop de 200 persones, arribades des de les diferents localitats que abasta el Bisbat de Girona.
Abans de començar la trobada, que es va iniciar primer a l'Església Santa Maria, es van fer diversos parlaments de benvinguda, encetats per la coordinadora de 'Vida Creixent' a Blanes, Domnina Rodríguez, qui es va mostrar molt contenta de poder hostatjar aquest esdeveniment al municipi on comença la Costa Brava. Tot seguit es va adreçar als assistents la regidora de Participació Ciutadana, Estefania Romero, i finalment van tancar els discursos de benvinguda amb la intervenció de l'alcalde de Blanes, Jordi Hernández.
Després dels parlaments el tècnic de l'Arxiu Municipal, Aitor Roger, va adreçar-se a tots i totes les assistents per explicar-los tant la història de la Parròquia Santa Maria, que compta amb més de 700 anys de trajectòria. Durant la xerrada també va parlar de la pròpia població, coneguda en temps dels romans com 'Blanda-Blandae'. En acabada la conferència es va oficiar una missa i finalment la trobada es va reblar amb un Dinar de Germanor.